Så ska du förbereda dig inför campingsemestern

Last modified date

Nu när sommaren närmar sig är det dags att planera inför sommarens campingsemester. Eftersom reserestriktionerna från den pågående pandemin fortfarande gäller behöver de flesta hålla sig inom landet i sommar. För att då ändå få åka på semester är camping ett perfekt alternativ.

Viktigt att ta med

Inför campingresan är det viktigt att du packar med rätt saker. När det kommer till camping gäller det att du har med kläder för alla väder utan att du packar för mycket eller för tungt. Några få plagg i varje kategori räcker gott och väl. Sedan bör du alltid ha med ett litet sjukvårdskit av något slag. Du bör alltid ha med smärtstillande tabletter, Allegra mot allergier, plåster, bandage, pincett, magsjuketabletter, nässpray, halstabletter, skavsårsplåster, kirurgtejp och kylspray. Under en campingresa spenderar du mycket tid i naturen och måste därför vara beredd på allt. Annan utrustning som är bra att ha under resan är köksutrustning, ficklampor, filtar, kylväska och något att sova i eller på, beroende på vilken sorts camping du vill göra. Om du campar med husvagn eller husbil har du det mesta du behöver där i. Men om du till exempel ska packa inför en vandring där du ska sova i tält behöver du även packa ner tält, liggunderlag och sovsäck.

Förbered dig på rätt sätt

Du måste förbereda dig genom att först bestämma dig var du vill åka på din campingsemester och lägga upp en bra plan att följa. Ibland måste du boka campingplats i förväg om du tänkt campa på någon av Sveriges bästa campingplatser eftersom de platserna bokas upp fort. Förbered dig också på att det kan vara mycket folk på campingen, så det är viktigt att du håller ditt område rent och att ditt sällskap håller en okej ljudnivå om kvällarna. Försök undvika klassiska campingmisstag som att inte kolla upp campingplatsens läge i förhand, enbart fokusera på hur många stjärnor en campingplats har eller att tro att det bara är till för barnfamiljer. Försök också att utforska omgivningarna runt campingplatsen och se vad just den platsen har att erbjuda. Du kanske missar häftiga upplevelser om du stannar kvar på campingen hela tiden. Ta med eller hyr cykel så kan du ta dig runt smidigt på dina små äventyr.

kalle