Att lyckas med husvagnscampingen

Last modified date

Det kan vara väldigt roligt att campa. Alla borde testa det åtminstone en gång, det finns dessutom flera sätt att campa på. Ett populärt alternativ är att åka på husvagnscamping. Många väljer att åka runt med sin husvagn eller husbil i Sverige istället för att åka på en chartersemester till ett annat land. Ett plus är att vårt land har väldigt många campingplatser. Det finns både enklare platser och de som går att jämföra med en riktig lyxresort.

Men oavsett hur roligt du kan tycka att camping är, är det inte alltid den enklaste aktiviteten. Det finns många saker du måste känna till och planeringen är en av de viktigaste. För att hjälpa dig har vi därför samlat några tips här. Förhoppningsvis kommer detta hjälpa dig göra din husvagnssemester så bra som möjligt.

Kontrollera din bil/husvagn/husbil

Det första du måste göra är att kolla så din bil och husvagn, eller husbil, fungerar som den ska. Ta alltid en extra titt på däcken. Det är väldigt lätt att fokusera främst på var du/ni ska åka någonstans och glömmer bort att tänka på själva resan. Så se till att ditt fordon är i bästa skick minst ett par veckor innan ni ska bege er iväg.

Boka campingplats i god tid

Camping har under de senaste åren blivit mer och mer uppskattat. På grund av detta är det inte ovanligt att stöta på en camping där alla platser är slutsålda. På grund av detta rekommenderas det att du är ute i god tid med att boka en plats på den camping som du tänkt besöka. Ett tips är att ta en titt på vilka de populäraste campingplatserna är och bestämd därefter hur långt i förväg du måste boka plats, i fall du vill besöka någon av dessa.

Välj den rätta campingen

Förutom att boka en campingplats i god tid är det även viktigt att du väljer rätt camping. Välj inte den billigaste du hittar, utan tänk efter på vad ditt ändamål är med semestern och välj en därefter. Om du reser tillsammans med småbarn kan det vara bra ifall platsen har någon typ av underhållning för barn, till exempel roliga aktiviteter, en pool eller olika utomhusspel som tennis, volleyboll och så vidare.

Packa inte för mycket

Ett sista tips på vad du bör tänka på för att lyckas med husvagnssemestern är att inte packa för mycket. Skriv ner allting du är säker på att du behöver och börja med att packa ner dessa saker. Vilken packning som är nödvändig kan variera beroende på vilken campingplats ni ska besöka. Det finns vissa platser som redan har det mesta och då är det onödigt ifall du packar med dig just dessa saker. Ta därför reda på vad som redan erbjuds på platsen ni ska besöka.

ivadmin