Ordna toalett på camping

Campingplatser av alla de slag tenderar att vara mycket välbesökta under sommaren. Något de allra flesta campinggäster uppskattar mycket är en toalett att kunna bruka under vistelsen. Campinggäster med husvagn och husbil har många gånger toalett i sitt fordon, men den är i regel liten och flera gäster föredrar att besöka en riktig vattentoalett.

Byggnation av en riktig toalett

De flesta större campingar har en eller flera byggnader med toaletter, dusch och kanske även kök samt tvättstuga. När det ska byggas en toalett för campingen, oavsett dess storlek kan man titta in hos Rörfokus.se som erbjuder allt som kan tänkas behövas. Att anlita kunnig personal för byggandet är smart då VVS innefattar vatten, el och rördragning vilket inte alltid är så lätt att kombinera.

Placering av toaletter

En sak som gäster på camping i regel prioriterar är var toaletten ligger och det är särskilt viktigt om det är barn eller äldre med i bilden. De vill i regel inte behöva gå över hela campingen för att snabbt komma till en toalett. Att tänka över placeringen av campingens toalett är alltså bra. Det kan också vara klokt att tänka över om det rent av kan krävas flera toaletter om campingen är stor.

Tillfälliga toaletter

Har campingen bara öppet under en viss tid på året, eller om det är tal om naturcamping kanske en tillfällig toalett av bajamaja-typ eller festivaltoalett fungerar. De kan dock bli fulla, och då de kan lukta en del uppskattas det inte att ha dem nära inpå campinggästerna. Det är dock ett bra alternativ vid till exempel stränder eller vid tältplatser då de kan ligga en bit bort från campingens huvudbyggnad.

Toalett i husvagn eller husbil

Husvagnar och husbilar har ofta toaletter, men de är små och behöver tömmas efter ett tag. Därför väljer många att bo på camping och då använda campingens toalett. Det är dock en fördel om campingplatsen också erbjuder möjlighet att tömma latrin på ett ställe. På så sätt ger man gästerna möjlighet att även använda den egna toaletten, och dessutom kan de tömma den innan de lämnar campingen.

Låsta eller öppna toaletter?

När det gäller campingens toaletter kan de antingen vara låsta, kosta pengar eller vara helt öppna. Man kan också göra kombinerade lösningar där campingens boende får kort eller nycklar till toaletten, medan till exempel badgäster får betala en summa per besök. I regel är låsta toaletter lättare att hålla rena då man har lite koll på vilka som besöker dem.

Håll en god hygien

När campingen har toaletter ska de givetvis hållas rena och fräscha. Minst en till två gånger om dagen bör de städas, gärna mer under högsäsong. Tänk också på att desinficera golv i duschar samt på att fylla på toalettpapper och annat som lätt missas.

kalle