Camping och aktiviteter med familjen

Last modified date

Det finns inget bättre för en familj än att ge sig ut på ett camping äventyr. Vi är alla miljömedvetna idag men varför inte uppleva svensk natur och enkelt boende på riktigt? Att tälta över en helg eller en semester och samtidigt utöva roliga och spännande aktiviteter är oslagbart och behöver inte vara dyrt. När du tältar med familjen kommer familjebanden att stärkas och du kommer att skapa oförglömliga minnen. Ta med nyttig och god mat men också rolig mat för barnen som kan grillas över öppen eld med en pinne såsom varmkorv och marshmallows.

Fiska med familjen

Planera gärna fiske när du tältar med familjen. Barn älskar att fiska och det spelar ingen roll vad de fångar utan lyckan är att fånga en fisk. Även om du själv är en erfaren sportfiskare är det viktigt att låta barnen ha kul så vänta med ditt eget fiske till senare. Ordna gärna en liten fisketävling där vinnaren i´vinner något fint och resten får lite godis. För små barn är det bäst att ta med sig enkla metspön med ett flöte, sänke, krok och mask. Se till att de har gummistövlar så att de inte kliver på en fiskekrok. Ta gärna med en hink som du kan sätta fisken i en liten stund så att barnen kan beundra sin fångst innan du släpper den tillbaka i vattnet. Var noga med säkerheten när barn är nära vatten.

Cykling

Att cykla med familjen på campingsemestern är ett fantastiskt sätt att upptäcka omgivningen och naturen. Barn älskar att cykla så det är bara att cykla iväg på naturstigar och grusvägar. Se till att ta med gott om dryck för att släcka törsten och gärna frukt och smörgåsar för att mätta magen när barnen blir hungriga. För familjer med tonåringar är mountain biking i naturen mycket populärt. Ge er ut i terrängen och njut av slingriga stigar, kuperad terräng eller cykelleder. Att spendera tid med familjen är värdefullt och kommer att skapa minnen för livet. Även ditt hus och hem är viktigt att sköta om och att se över taket är mycket betydelsefullt för att skydda ditt hus från skador. Kompetens plåtslageri är ett familjeföretag med lång erfarenhet av plåtslageri i Stockholms området. Hos kompetensplatslageri.se/ kommer du att få bästa service och kvalitet på utförda arbeten. Viktigaste verksamhetsområde för Kompetens plåtslageri är omläggning av tak. Företaget åtar sig både små och stora uppdrag samt arbete med äldre fastigheter.

Vandring

När du tar familjen med på en camping semester är vandring, även kortare sträckor, ett underbart sätt att upptäcka naturen. Barn älskar att vandra på stigar och skogsvägar eftersom det stimulera deras fantasi och nyfikenhet. Rita en skattkarta över ett närliggande (litet) naturområde och ordna en spännande skattjakt där barnen kan hitta små roliga ”skatter”. Det är viktigt att vara aktiv under en campingsemester och kombinera gärna olika aktiviteter. Alla tar givetvis med sig sina mobiler på semestern men de är endast för nödsituationer. Stäng av all elektronik helt och hållet och njut av den vackra svenska naturen och varandras sällskap. Ta med underhållande kortspel eller brädspel som hela familjen kan delta i och ha roligt med. Gör din campingtur ett minne för livet för hela familjen.

kalle