Bli en odlande campare

Last modified date

Trivs du ute i skog och mark, men känner att du inte riktigt lever upp till dina förväntningar när det gäller en hållbar livsstil? Det finns många sätt att ta till för att leva ett hållbart liv när du är ute med husvagnen, husbilen eller kanske tältar. Att börja odla är ett steg i ledet mot ett mer hållbart campande!

Den här artikeln är för dig som vill lära dig mer om odling på resande fot – ta del av tips som gör att du får mer ut av din camping och hjälper dig att bli mer hållbar i vardagen!

Odling och växtskötsel

Har du tänkt på att du faktiskt kan bli mer hållbar som människa om du försöker att engagera dig i naturens egna cykler? Ett direkt tips till dig som letar efter praktiska sätt för att göra ditt liv som campare mer hållbart är att börja odla. Något som inte bara är förenat med natur och växtlighet utan även med glädje. Ta en närmare titt på sajten Florea där du kan läsa mer om hur du enkelt kan komma igång med odling. Floreas unika koncept går just ut på att hjälpa människor att hitta den där värdefulla pausen:https://metromode.se/halsa/4-tydli ga-tecken-pa-att-du-verkligen-behover-en-mental-paus/ i vardagen och odling genererar en härlig frihetskänsla.

När du besöker Floreas sajt kommer du snabbt att känna ännu starkare för odling och vikten av att var och en fokuserar på ett mer närodlat leverne. Precis som du kan läsa dig till hos Florea innebär lokalodlat färre transporter och dessutom betydligt mindre svinn. Det är helt enkelt bra på många klimatvänliga plan; för samhället och planeten som sådan.

Praktiska biten med odling

Du kanske direkt börjar fundera kring hur det i praktiken fungerar att odla när du befinner dig på resande fot som campare. Faktum är att det inte behöver vara särskilt komplicerat att komma igång; du behöver egentligen inte mycket redskap för att börja odla dina grönsaker eller plantor.

Om vi återgår till konceptet Florea kan du på en och samma plats hitta många olika typer av tillbehör när du ska odla när du campar. Du kan till exempel enkelt odla på egen hand i praktiska mjölkkartonger när campandet rullar på vägarna. Det gäller mindre blommor, grönsaker, kryddor och luktärtor som samtliga går att hitta på Floreas hemsida!

Läs på om skog, mark och växtlighet

Ett avslutande tips när du vill lära dig mer om odling och samtidigt också bli bättre på att leva hållbart ute på vägarna är att läsa dig till kunskap. Du lär dig bäst genom att läsa om hela växtriket, hur processen går till från frö till slutlig planta och andra relevanta inslag från naturens egna cykler. En bra start är att lusläsa den information du finner hos Florea och liknande sajter.

Naturskyddsföreningens hemsida kan du också ta del av intressant läsning kring ett klimatsmart liv som campare.

Det finns intressanta onlinekurser och webbinarier som du enkelt kan delta i för att lära dig mer om odling, men även hur du förändrar din livsstil mot ett mer hållbart leverne!

kalle