Allt om mysig camping!

Last modified date

Att höra ordet camping för tankarna till att slå upp tältet under stjärnorna och göra upp en lägereld, eller ta husbilen till spännande resor och campingställen. Att campa kan kräva vissa förberedelser men har man planerat väl, kan camping vara riktigt mysigt och minnesvärt!

Mysiga platser i Sverige för tältcamping

När man tältar har man djuren och naturen som grannar, och tanken att vakna upp till frisk luft och fågelsång är lockande för de flesta. Det finns många bra tips på campingplatser och vad man ska ha med sig till den perfekta tältcampingen. Vill man bo ute i riktig vildmark kan man välja Hätteboda vildmarkscamping i Småland. En annan vacker plats där man kan tälta helt ostört, är Glaskogens naturreservat i Lenungshammar som ligger i Värmland. Vill man bo i vildmarken men ändå ha bekväm tillgång till kök, kan man campa på Kallsedets fjällcenter, Järpen, i Jämtland. Här bor man intill vildmarken men har nära till kök och toaletter, eller så kan man äta en god lunch i Fjällcaféet. Innan man beger sig ut på en campingsemester, kan det vara skönt att veta att man inte har några ”måsten” som hänger över en. Att komma hem till ett vackert hem är alltid härligt när man har campat klart. Golven i hemmet är något som är viktigt att hålla efter, särskilt om de är av trä. Behöver man slipa golven kan det kosta en del beroende på vilket företag man anlitar. Då ska man se till att få en professionell golvslipning för ett bra pris till hemmet. Sedan kan man bara koppla av och bege sig ut på äventyr ut till vildmarken! Vill man ta sig ända ut till Gotland, kan man campa på mysiga Ljugarns semesterby och camping på Gotland. Här finns det fler bekvämligheter som servicehus, minigolf, toaletter och dusch.

Att tänka på vid tältcampingen

När man tältar, särskilt ute i vildmarken, finns det en hel del

bra tips vid tältcamping som man ska tänka på. Ett stormkök är oumbärligt och ett måste när man tältcampar. Tack vare stormköket kan man värma soppor, korv på burk eller till exempel kaffe och te. Det är smart att ta med mat i pulverform som man blandar, konserver som är hållbara och gärna några energibars och frukt. En camping ute i vildmarken med tält kräver ett bra tält som klarar av hårt väder, sköna liggunderlag och oömma kläder. Pricken över i är sköna sovsäckar man kan somna gott i.

Att campa har blivit allt mer populärt och många väljer att även campa med husbil. Ska man campa med husbil, finns det många bra tips och råd för en lyckad camping med husbilen. Man ska bland annat tänka på att om man vill åka till en attraktiv campingplats, ska man boka hyrplats god tid i förväg. Ingen sommar är väl komplett utan grillen? Ett bra tips är att komma ihåg att packa ner grillen till campingsemestern med husbilen. Det finns många vackra platser att ställa sin husbil på. Då finns det bra tips på ställplatser för husbilen som har både bekvämligheter nära och som är vackra att vistas på.

kalle