Ordna plantering på campingplatsen

Last modified date

Det har blivit allt vanligare att skaffa husvagn eller husbil och sedan ställa upp dem över hela säsonger på campingplatser. Många låter rent av husvagnen eller husbilen stå kvar över hela vintern. Då kan det vara trevligt att också göra lite fint på campingplatsen. Vissa lägger golv under sina förtält, andra sätter upp stängsel för hundar och någon ordnar leksaker till sina barn. Men man kan också ordna en liten plantering på sin plats.

Lämpliga växter att plantera

Hos wexthuset finns både plantor och alla möjliga tillbehör till dem. Ju mer man planerar att vara på sin campingplats, desto mer kan man också plantera. Vad som är lämpligt att plantera kan variera lite. Man kanske vill ha lite ätliga växter som jordgubbar, morötter eller sallad? Några blommor kan också vara fint. Har man katter hemma kanske kattmynta kan vara något. Den kan torkas och förvaras länge, liksom örter för matlagning.

Får man ordna planteringar på campingen?

Det finns en hel del oskrivna campingregler men att det skulle vara förbjudet att plantera hör inte till dem. Det kan dock förekomma att olika campingplatser förbjuder gästerna att göra mer varaktiga förändringar på sin campingplats, och om det trots allt sker får gästen återställa platsen. Om man vill anlägga en plantering som inte redan finns på platsen bör man alltså se till att fråga campingföreståndaren om lov. Det kan annars bli dyrt att återställa platsen och om det visar sig att man inte följt campingens regler kan man också bli av med sin plats.

I regel brukar det inte vara några problem att ordna mindre planteringar så länge man inte hindrar utfart eller utrymning. Dessutom måste man se till att hålla sig inom sin campingplats.

Olika sätt att plantera

Man kan plantera på olika sätt. Exakt hur man väljer att plantera kan dock variera lite beroende på vad man ska odla. Blommor går utmärkt att sätta i blomlådor, medan morötter är bättre att odla i pallkrage eller på friland. När det gäller campingplatser kan det vara klokt att odla i pallkrage eller krukor. Det är lätt att ta bort om så behövs. Krukorna kan också tas undan på vintern och frostkänsliga plantor kan tas med hem om man inte vill bli av med dem.

När det kommer till krukor brukar inga campingföreståndare ha något emot dem alls så länge de inte är illa placerade.

Får campinggrannar plocka från planteringen?

Visst kan det vara roligt att göra en gemensam plantering på en campingplats, men då ska den vara just gemensam och alla ska ha delad skötsel. Om man gör en egen plantering på sin plats får inga campinggrannar skörda eller plocka från den. Platsen räknas som privat, och det är brottsligt att beträda den om man inte har tillåtelse. Att dessutom skörda växter, bär eller annat är än värre. Självklart kan man ge vissa personer lov att plocka men då kan inte den personen i sin tur säga till andra att det är fritt fram.

kalle