Åk på halloweencamping med kompisgänget

Last modified date

Oktober är kanske inte den tiden på året då många väljer att ge sig ut och campa. Dels kan vädret vara rätt instabilt och oberäkneligt och å andra sidan har det hunnit bli riktigt kallt ute, speciellt om nätterna. Men med rätt inställning och rätt utrustning är allt möjligt. Ta därför med kompisgänget och ge er ut och campa under halloween för att få uppleva en halloween ni sent kommer glömma.

Detta bör ni ta med

För att er campingtripp ska bli så bra som möjligt under oktober måste ni se till att ta med varma kläder, oavsett om ni ska tälta eller om ni har en husvagn eller liknande. Det kommer garanterat att bli kallt, särskilt framåt kvällen och natten. Det kommer även bli mörkt fort och därför måste ni packa ner olika ljuskällor som håller under en längre tid och ger tillräckligt mycket ljus för att ni ska kunna se ordentligt i mörkret. Det blir allra mysigast om ni tar med batteridrivna ljusslingor som ni kan sätta upp runt träd, i grenar och buskar eller på tälten eller annan boendeform. Packa då även med några par extra batterier för att försäkra er om att inget helt plötsligt får slut på batteri så att ni måste sitta i mörker. Ta även med ved och tändare så att ni kan göra upp en mysig eld att sitta runt medan ni avnjuter natten i naturen. För att liva upp stämningen, som annars kan bli ganska spöklik, kan ni packa ner roliga halloweenkläder att ha på er under kvällen för att få till en oslagbar stämning. Se bara till att era halloweenkläder kan bäras utanpå varma kläder så att ni inte fryser. Förutom det bör ni även packa ner mat, dryck, kamera, filtar, sovsäckar, kylväska, powerbank, laddningssladd, engångstallrikar, bestick och glas, tandborste och tandkräm, toalettpapper, servetter, skräppåse och annat som ni tycker känns nödvändigt.

Tänk på detta

För att du ska kunna uppskatta denna sortens äventyr bör du vara en sådan som är lugn men uppskattar adrenalinkickar. Att vara ute i naturen när det och mörkt och kallt under halloween kan vara rätt läskigt för många. Detta är alltså inget för de som är lättskrämda eller ogillar obehagliga situationer. Sedan handlar det även mycket om de du åker med, se till att du åker med människor som du känner väl och som har samma mål med campingturen. En del kan vilja åka ut i skogen för att skrämma upp varandra medan andra föredrar att bara sitta runt elden och mysa. Men om ni alla har samma mål och känner varandra väl kan det bli en riktigt häftig upplevelse. För att förhöja upplevelsen bör ni välja en plats långt ifrån civilisation där ni kan se natthimlen ovanför er. Om ni har tur med vädret kanske ni får en stjärnklar natt där ni kan titta på stjärnorna eller om ni har riktig tur kan ni få uppleva norrsken beroende på var i landet ni befinner er och hur mycket tur ni har. Se till att ni tar med saker för alla olika situationer så att ni är förberedda på allt för att slippa avbryta campingnatten.

kalle