Campa eller vandra på semestern

Last modified date

Det är många av oss som på grund av pandemin blivit tvungna att ställa in våra härliga semesterresor till varmare klimat, eller skidresor med för den delen. Det är så klart tråkigt att det blir så, men man måste ta hänsyn till alla förhållningssätt och regler som gäller i samband med att covid-19 har spritt sig över världen. Men med det sagt så innebär det inte att man inte kan hitta på saker. I den här artikeln får du reda på lite alternativa ”resor” som kan utföras trots en pandemi.

Vandra

I naturen är det enkelt att hålla avstånd och man behöver inte oroa sig särskilt mycket för smittorisken. Det enda man behöver för att ta sig i väg på en vandring är ett par bra skor, bra kläder och givetvis en vandringsryggsäck. Har du ingen sådan ryggsäck kan du säkerligen hitta en bland alla snygga och praktiska vandringsryggsäckar som Astro Sweden har att erbjuda. Här finns storlekar för alla, vilket gör din vandring betydligt mer bekväm. Sedan är det bara att utforska den vackra natur vi har här i Sverige.

Campa

Att ge sig ut med en husvagn eller husbil på en mysig campingplats intill en sjö är en fantastisk upplevelse på sommaren. Känslan av att bo relativt minimalistiskt i naturen är skön för både kropp och sinne. Sätt upp förtältet, ta fram grillen och bara njut av ljuden från naturen och sällskapet från familjen. Är det bra väder så finns det ofta badmöjligheter eller möjligheten att hyra en eka eller kanot och ta sig runt på sjöns blanka vatten. Campinglivet ger en frihet som är svår att matcha någon annanstans. Man kan släppa alla bekymmer och bara vara i nuet. En annan fördel med att campa är att om man tröttnar på en camping, ja då är det bara att packa ihop och bege sig i väg till en annan. Sverige har väldigt många fina campingplatser och det är sällan långt mellan dem. Således kan man enkelt ge sig av på en husvagnssemester över en helg. Man har även möjligheten att köra längre sträckor och njuta av många olika campingplatser runt om i Sverige under sommarsemestern. Man sätter till stor del gränserna själv. Oavsett vilken väg du väljer, så se till att njuta till fullo!

kalle