Prova odling inför nästa campingresa

Det är många som testar att odla mindre grönsaker och örter vid längre campingrundor i tält eller husbil. Campar du i flera veckor blir det gott om tid att odla mindre grönsaker som exempelvis tomater och dylikt; det blir både kul och näringsrikt för dig som älskar att campa! Det här är hur du kommer igång.

Containerodling blir enkelt

Att odla frukt och grönt i en container blir mycket enklare än att försöka kultivera marken du campar på, särskilt med tanke på att du vanligtvis inte äger tomten själv! Det innebär dessutom att du kan ta med dig det du odlar om du byter campingplats. Det gäller förstås att ha rätt verktyg, något du kan köpa via en sida såsom Kellfri.se – där finns allt du behöver för lantbruk och hobbyodling!

Jordgubbar

Jordgubbar utgör ett utmärkt alternativ för denna typ av odling, eftersom de trivs bra i mindre behållare och kan tåla ganska mycket – en viktig egenskap för dig som odlar under campingresan. Det gäller dock att du skyddar dina jordgubbar mot fåglar och rådjur – det är inte bara vi människor som älskar dessa bär! Du kan till och med odla dem i påsar, som går att hänga utanför tältet eller husbilen. Det tar några månader innan du får någon frukt av detta, men hinner du inte få några jordgubbar under campingresan kan du alltid ta växten med hem och låta den fortsätta växa på balkongen eller i trädgården!

Örter

Örter blir ännu bättre att odla under campingen, eftersom du slipper vänta lika länge innan du får njuta av skörden! Örter går dessutom alldeles utmärkt att odla i behållare. För dig med ont om tid kan örter såsom basilika och persilja vara att rekommendera. Basilika tar mellan tre och fyra veckor att växa färdigt, och ger en härligt kryddig och lite söt smak till din mat. Det blir inte bättre än färska örter under campingen!

Tomater

Detta är en av de enklare växterna att odla och lämpar sig alldeles utmärkt till dig som är ny till odling! För längre campingresor kan det vara svårt att få i dig tillräckligt med frukt och grönt, men med dina egna tomater blir det alltid en härligt färsk sallad till middagen! Körsbärstomater blir allra bäst, eftersom de är enkla att plocka av och portionera när de väl är mogna. Det tar vanligtvis 6-8 veckor för körsbärstomater att mogna. Det finns dessutom en hel del olika recept att pröva på om du har körsbärstomater nära till hands.

Odling gör campingen roligare!

Längre campingresor är ett utmärkt sätt att slippa storstadsstressen och ladda batterierna, men kan bli något tråkiga, särskilt de sista veckorna. Genom att odla din egen mat får du något att sysselsätta dig själv med varje dag, och du knyter dessutom ett starkare band med naturen i din omgivning!

kalle