Sälj dina fakturor – ta campingsemester!

Last modified date

Är du företagare och funderar på vem som ska ta hand om fakturorna när du åker på semester? Eller är det dags att prova en ny lösning som du kan behålla? Tänk att kunna sälja de fakturor du väntar på att få betalt för och få in pengar snabbare! Speciellt om du behöver dem för att företaget växer snabbt.

Fakturaköp – modernt och smidigt

Fakturaköp är enkelt. Det betyder att ett factoringbolag köper din faktura och betalar dig, minus omkostnader som de har. Det finns många aktörer på denna marknad så det är viktigt att jämföra priser. Att sälja fakturorna behöver inte passa alla, men det passar bra för den som behöver snabba pengar för att kanske expandera företaget eller starta projekt. Du kanske just startat företaget och befinner dig i en tillväxtfas där du behöver föra in pengar.

Målet med fakturaköp är oftast att frigöra kapital eller att minska sin administration. Factoringbolag köper fakturan rakt av och betalning inkommer omgående, men det gäller att välja ett företag som ger dig bra villkor – då dessa kan variera. Du behöver se över vad som är bästa villkoren och priset för dig innan du bestämmer dig. En bra rekommendation är att du använder jämförelseplattformen Krea, en av de ledande tjänsterna i Sverige för jämförelser vid fakturaköp. Detta är en jättefin tjänst där du direkt ser vad olika aktörer kan erbjuda dig.

Krea är tryggt och säkert

Krea är en finurlig jämförelseplattform för fakturaköpen. De konkurrensutsätter både långivarna och factoringbolagen som gärna vill ha fler kunder. Här kan du se vad de olika bolagen erbjuder och hämta in förslag med olika villkor och olika risknivåer för dig som företagare. Var vaksam när du jämför. Du kan sälja dina fakturor med eller utan regress. Om du säljer med regress betyder det att du återtar fakturorna om kunden inte betalar dem inom en viss tid, det vill säga du står kreditrisken. Utan regress betyder att factoringbolaget står för kreditrisken, och de kommer bara att göra det i vissa fall då dina kunder är goda betalare – och denna tjänst kostar dig mera.

Vad är normal kostnad?

Priserna när du säljer fakturor varierar med runt 1-5% av fakturans värde. Ovanpå detta kan det tillkomma omkostnader. Naturligtvis ska fakturan vara obetald och fakturamottagaren ska vara kreditvärdig. Kreas plattform är mycket funktionell och hjälper din att jämföra.

kalle