Utrustning för tältcamping

Last modified date

Du som bestämt dig för att tälta måste planera packningen noga. Du kommer garanterat behöva mer jämfört med om du ska på husvagnscamping, men samtidigt får det inte var för tungt att ta med sig.

Det första du måste ta med dig är självklart ett tält. Det kan betyda upp till två väskor med pinnar, duk och så vidare. För att vara bekväm kan du även behöva sovsäck, liggunderlag samt kuddar. Förutom detta behöver du även kläder, saker för din personliga hygien, mobil, laddare och så vidare. Du kan även behöva packa med regnkläder. Beroende på var du ska tälta kan du även behöva ta med dig en liten grill eller spritkök. Kort sagt kan du behöva en hel del packning som inte behövs vid andra typer av camping.

<h2>Vad ska jag packa i?

Vad du ska packa i beror på hur du ska färdas till din tältplats. Åker du bil fram till platsen behöver du inte oroa dig särskilt mycket. Men ska du däremot cykla eller vandra måste du planera det lite bättre. Eftersom du då kommer bära en stor del av packningen är det viktigt att du fördelar vikten på rätt sätt. Det finns flera tips på hur du packar på bästa sätt.

Kort sagt är det viktigaste att du väljer den väska/ryggsäck som känns bäst för dig. Ska du cykla eller vandra måste du räkna med att bära väskan under en längre tid och då bör den inte göra ont på axlarna eller ryggen.

ivadmin